Шериф стана първият молдовски клуб в групите на Шампионската лига, след като удържа лавина от атаки на Динамо (Загреб) в реванша от плейофите. Гостите стигнаха до 0:0 и след 3:0 в първия мач, тимът от Тираспол прекрачи в историята.

Както и преди седмица, сред 14-те играчи (с резервите), участвали в мача за шампиона на Молдова, нямаше нито един молдовец. Ако не броим Силва Енрике Луванор - бразилец, натурализиран от страната.

В нея наричат Шериф "отбор без родина" не само заради нашествието на легионери, но и за това, че е от Тираспол. Той не просто е на друга планета спрямо останалите клубове в страната, отделен в свръхмодерната си база, а и самата област - Приднестровието, не е точно Молдова, ако питате живеещите в нея.

Тя се стреми към автономен статут, а в нея руснаците и украинците са доста повече процентно, спрямо молдованците.

Във вечерта на последните пресявки към групите Шахтьор със зъби и нокти се пребори за мястото си там, което вече считаме за нещо рутинно. Не бе така в хода на реванша с Монако обаче.

Гостите поведоха с 2:0 в Харков, след като бяха загубили от украинския гранд у дома с 0:1 в първия мач. Бразилецът Марлос върна в играта Шахтьор в 74-ата минута и вкара двубоя в продължения.

Там нелеп автогол на Рубен Агилар шест минути преди края вкара украинците в групите - 2:2 и общ резултат 3:2.

Залцбург набързо поведе с 2:0 като гост на Брьондби и след 2:1 в първия двубой нещата изглеждаха ясни. Датският гранд не се даде, върна попадение и изпусна още няколко.

Но не стигнаха силите за повече и след две поражения с по 1:2, Брьондби отива в Лига Европа, а австрийският шампион - в групите на Шампионската лига.