Сръбската футболна легенда - Синиша Михайлович, коментира коронавируса, с който той наскоро се пребори.

Мнозина се притесниха, когато сърбинът съобщи за положителния си тест, защото в продължение на година той водеше тежка битка с левкемията, и макар да се възстановява добре, все още не е напълно здрав.

Това автоматично постави треньора на Болоня в групата с висок риск, но за щастие той се пребори с коронавируса.

Михайлович направи интересно сравнение между двете заболявания, определяйки COVID-19 като "готина напитка", в сравнение с левкемията.

"След преживяното в онези шест месеца, ежедневната битка с левкемията, три кръга на химиотерапия и трансплантация на костен мозък, този вирус бе просто една готина напитака.

Аз дори нямах сериозни симптоми. Ако не си бях направил теста, може би никога нямаше да разбера, че съм заразен. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че няма такава болест и не е смъртоносна. Всеки, който отрича коронавируса показва науважение към починалите.

През този период аз не бях притеснен. По-скоро ме дразнеше изолацията. Също така се появиха много фалшиви новини за състоянието ми, а аз просто си седях у дома, каквото бе и задължението ми. Много хора ме съжаляваха, сякаш нещо страшно се е случило. Явно наистина в Италия са съпричастни само с болните.

Днес се чувствам в отлична форма. Тичам по 10 километра всеки ден, тренирам и живея нормален живот. Радвам се на всеки един момент и ще продължа да го правя.

Нямам идея как се заразих с коронавирус. Бях в дома си в Сардиния, където по това време нямаше нито един заразен. Спазвах мерките, носех маска. Никога няма да разбера.

Съпругата ми беше с отрицателен тест. Едно от децата ми е с положителен тест, другите са отрицателни, играх падел с приятел, който също се оказа отрицателен. ", сподели той.