Стойчо Младенов говори преди решителния за ЦСКА плейофен мач от Лигата на конференциите.

Утре от 20 часа "червените" посрещат чешкия Виктория (Пилзен), като ще имат тежката задача да върнат два гола, ако искат да играят в груповата фаза на турнира през есента.

Младенов вярва, че отборът му е способен да сътвори този обрат, особено ако покаже най-доброто от себе си.

Според легендата на клуба, противникът ще трябва да се съобразява с ЦСКА, щом гостува в София.

"Ние успяхме да убедим играчинте, че нашето поведение в Пилзен беше 40-50-60% от възможностите на нашия отбор. Ако прибавим и останалите, ние сме способни да направим необходимия обрат. Надявам се, че всички са мотивирани да покажат качествата и възможностите си, говорим за колективна игра и в определените моменти да отбележим и това да ни даде импулс, за да търсим положителен развой в двубоя.

Ще се постараам да надделем с поведението си на терена и да накараме противника да се съобразява с нас, защото там ги оставихме те да играят тяхната си игра. Не бяхме достатъчно агресивни, а точно при тази агресия трябва да има промени при нас.

Като стартови състави трудно можем да се изненадаме. В процеса на играта може да се получат изненади, при смяна на играчи или схема на игра. Но дори и това да се направи, ефектът ще е десетина минути. В съвремеенния футбол трудно можем да се изненадаме.

Ние знаем силните и слабите страни на всички техни състезатели, а те на нашите. Тук има равнопоставеност. Тогава изпъкват индивидуалностите, класата на тима, футболистите, които правят разликата в мачовете.

Очаквам да победим и да елиминираме този противник. Дори да не победим, трябва да покажем характер и игра, достойни за името ЦСКА. Това трябва да разберат играчите. Във футола има победители и победени. Победата и поражението трябва да се приемат като нещо нормално. Въпросът е да излезем и да проведем битка. Който иска да критикува, който иска да не критикува.

Няма да успеят да ме извадят от релси. Знам какво притежаваме като качество и количество. Знам какво трябва да се направи през следващите месеци. Още при идването ми казах, че до 2 години трябва да направим отбор, който да е на нивото на Лудогорец. Предстои ни много работа. Пръво да дадем възможност на играчите, а после да видим къде може да допълним отбора, но не като количество, а като качество. Трябва да има реална конкуренция, за да се вдига качеството", сподели Младенов.