Мачът за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА, който предстои в събота вечер, ще се проведе по правилата на легендарния турнир Копа Америка. Южноамериканската надпревара използва правила, според които при равенство в редовното време на елиминационен мач, не се играят традиционните две продължения от по 15 минути, а директно се преминава към дузпи.

Точно това ще се случи и при хикс между “орлите” и “армейците” в събота. Според “Мач Телеграф” именно така ще се процедира и при равенство след 90 минути в този мач, а причината за това са предстоящите европейски двубои на двата тима идната седмица.

В сряда Лудогорец гостува на словенския Мура, който е стар познайник на “червените”, докато ЦСКА се изправя срещу латвийския Лиепая у дома.

Досега четири мача за Суперкупата са били решени след изпълнение на дузпи - 2005, 2006, 2013 и 2016 година, а през 2007 и 2010 година победител бе излъчван след продължения.

Лудогорец и ЦСКА са най-успешните тимове в историята на този турнир, който има общо 17 издания. С по 4 спечелени трофея двата отбора имат почти половината отличия от създаването му насам. ЦСКА печели първото издание през 1989 година, а след това в продължение на 15 години мач за Суперкупата не се играе. Подновен е през 2004 година, като оттогава досега не се е провеждал единствено през 2016 година.