Италианската легенда Роберто Донадони може изненадващо да поеме Лудогорец. За това пишат в Италия, като припомнят, че той не е бил треньор от почти две години, след като напусна принудително Китай, където водеше Шенжен. Донадони стегна багажа за родината в края на 2019-а, когато в страната пламна заразата от ковид и първенството бе спряно, а после не се върна в Азия.

58-годишният италианец е с изключителна визитка като футболист, особено в Милан, на който даде 11 сезона. Бе част от отбора-машина на Ариго Саки в края на 80-те и началото на 90-те години, общо шест пъти е шампион на Италия и три пъти на Европа.

С националния тим има второ и трето място на Мондиали, а общо изигра към 500 професионални мача.

Горе-долу толкова е водил и като наставник, след като през 2001-ва влезе в тази професия.

Бил е начело на Ливорно, Дженоа, Наполи, Каляри, Парма, Болоня, а и на националния отбор на Италия в период от 2 години след спечелването на световната титла през 2006-а. Достигна със "скаудра адзура" четвъртфинал на Евро 2008.

Ако Донадони се появи в Разград, той ще стане второто световно известно име, водило Лудогорец. В клуба за по-малко от година бе Паоло Аутуори, едно от светилата в професията на Южна Америка.

Засега името на италианеца само се подхвърля в пространството като вариант, но далеч по-конкретни изглеждат нещата около словенеца Анте Шимунджа, който сега е треньор на Мура.

Медии в страната пишат, че между него и ръководството на българския шампион вече има преговори и дори договорката е близо. Самият специалист не коментира темата.