Мениджърът на Арсенал Унай Емери разкри, че английският гангстерски сериал Peaky Blinders много му помага с научаването на езика. Баскът е начело на "артилеристите" от лятото, като в последните му интервюта все повече се усеща напредък в говора на английския.

Действието на поредицата се развива в Бирмингам между двете Световни войни, а сериалът е култов и с огромна популярност в последните години. Испанецът Емери признава:

"Сериалът е добър, но е трудно да се разбира заради акцента. Много е агресивен, но ми харесва."

Подобна методика призна да е използвал преди години Димитър Бербатов, който усвоил базово английски език с гледане на любимия си филм - "Кръстникът".

Още с присъединяването си към Арсенал през лятото специалистът заяви, че иска да говори на английски на своите пресконференции, а не на родния си испански. По тази причина той посещава курсове, за да подобри своите знания.

"Във всяка професия трябва да усещаш страст, за да даваш най-доброто от себе си. Футболът е моята страст- споделя 47-годишният мениджър. - Това е моята работа, но не го усещам така. Възприемам го като хоби, върша всичко с огромно желание."

Арсенал заема петата позиция във временното класиране на Висшата лига, като е на 1 точка от топ 4. В Лига Европа "топчиите" са лидери в своята група с 3 победи и 1 равенство.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1-54571/073100