Мачът между Порто и Манчестър Сити завърши 0:0 и на теория не трябваше да има кой знае какъв заряд, тъй като двата отбора бяха почти класирани за елиминациите.

В група, в която са още закъсалия Олимпик Марсилия и непретенциозния Олимпиакос, няма как да мислим, че англичани и португалци ще имат проблеми в класирането за следващата фаза.

Само че преди и след мача в Порто прехвърчаха искри с главни действащи лица треньорите на двата отбора.

Още след първия мач на "Етихад", когато Сити победи с 3:1, Серхио Консенсао обвини Гуардиола, че оказва натиск върху реферите. Пеп отговори, че това не е вярно и историята е показала, че "гражданите" не са такъв отбор.

Спор между двамата имаше и след снощния мач, като този път Гуардиола атакува първи. Той заяви, че съперникът е играл твърде дефанзивен футбол, който едва ли не не отива на турнир като Шампионска лига.

Консенсао обаче отговори подобаващо: "Ако имах бюджета на Гуардиола и неговите играчи, и ако не можех да победя, аз също щях да съм тъжен".

С успеха си Сити събра 13 точки и е първи в групата, докато Порто е втори с 10. В последния кръг Сити ще приеме Марсилия, докато Порто ще гостува в Гърция на Олимпиакос. Битката ще е за третото място, което дава право на участие в Лига Европа напролет.