Тами Ейбрахам, Джейдън Санчо и Бен Чилуел бяха извадени от националния отбор на Англия за предстоящата контрола с Уелс. Съществува веротност да не играят и в мача с Белгия в Лигата на нациите, след като по-рано през седмицата нарушиха противоепидемичните мерки в страната.

Тримата бяха част от купон-изненада за Ейбрахам, който навърши 23 години, а на въпросното събитие имаше повече от шест души, което е в разрез с моментните правила в Англия.

Купонджиите поднесоха своите извинения, но това не спря по никакъв начин Гарет Саутгейт да ги отстрани от състава си за днешния мач с уелсците. Селекционерът добави, че участието им в неделния двубой срещу белгийците пък ще зависи от резултатите от тестовете им за COVID-19. 

"Трябва да не забравят, че да играеш за Англия е чест. Всички сме правили грешки. И аз съм излизал вечер в дните си на играч, но сега живеем в специфична ситуация поради COVID-19", каза самият Саутгейт.

Проблемите извън терена вече се превръщат в рецидив за английските национали. Това е трети инцидент с подобен характер в последните месеци, след като първо Хари Магуайър се сби с полицаи в Гърция, а след това младоците Фил Фодън и Мейсън Грийнууд вкараха жени в хотела на отбора в Исландия. 

Дебютантът в състава на "трите лъва" - Доминик Калвърт-Люин от Евертън сподели, че Саутгейт е провел среща с целия отбор, на която е обяснил за отговорността да бъдеш национал на страната и е предупредил играчите за поведението им.