Тежките времена за благоевградския Пирин вече не са само на терена, а се пренесоха и извън него, което не е неочаквано предвид представянето на тима от началото на сезона.

След 14 кръга Пирин заема предпоследната позиция в класирането с едва осем събрани точки, а очевидно поредното безлично представяне изчерпа търпението на феновете.

Официалната фенска организация на клуба - "Пирин Ултрас", излезе с позиция в социалните мрежи, с която поиска оставката на треньорското ръководство в лицето на Красимир Петров.

Мотивът на феновете на "орлетата" е "пълното неразбиране на Петров какво е ФК Пирин". Освен това феновете поискаха и обяснение от спортно-техническото ръководство за състоянието на отбора и слабото му представяне на терена.

В съобщението си феновете поставиха следните искания:

"1. Незабавно освобождаване на старши треньора Красимир Петров поради пълното му неразбиране какво е ФК ПИРИН.

2. Ултиматум към спортно-техническото ръководство и административно такова в лицето на: изпълнителен директор - Велислав Елезов, президент - Станислав Манолев, спортно технически директор - Светослав Дяков и представител на общината - Атанас Дафинов.

Да дадат до 24 часа отговори, защо отборът е в пагубно състояние и защо бе провалено отбелязването на 100 годишния юбилей?".

В същото време се появиха информации, че в Благоевград подготвят раздялата с двамата ветерани в отбраната на клуба - Петър Занев и Николай Бодуров.

Конкретната причина не е ясна, но се очаква в рамките на следващите дни двамата бивши национали, които са и местни момчета от Благоевград, вече да не бъдат част от първия състав.

Именно около местни играчи като Бодуров, Занев, както и вече отказалите се Станислав Манолев и Светослав Дяков, бе изграден завърналия се в елитната ни дивизия Пирин.

Очевидно обаче политика на залагане само на местни играчи не се оказва най-удачната на този етап.