ЦСКА замина за Швейцария, където утре ще се изправи срещу Базел в плейоф за влизане в групите на Лига Европа. На тръгване от София треньорът на "армейците" Стамен Белчев изрази мнение, че шансовете на клуба са големи, защото ще се играе само един мач. Капитанът на отбора Валентин Антов пък гарантира, че той и съотборниците му ще дадат всичко от себе си, за да могат столичани да продължат към груповата фаза, където не са участвали вече десет години.

"Шансовете, когато се играв е един мач, са големи за нашия отбор. Не искам в проценти да ги изразявам. Да, Базел може би се явява фаворит, но ние също имаме нашите възможности и сили да ги отстраним. Добро е състоянието на футболистите, които играха и последния мач", каза Белчев.

Треньорът сподели още, че Иван Турицов остава извън сметките му, а Петър Занев ще пътува с отбора, но вероятно ще остане извън групата, след като дълго се възстановяваше от COVID-19. Всички други футболисти са здрави.

 "Много добър и солиден противник, който със сигурност ако някъде пише, че е слаб, заблуждава. Не се притеснявам. Когато няма публика - шансовете са изравнени", обобщи ситуацията наставникът

 "Те са много сериозен отбор. Направили сме им анализ. Научили сме добрите им страни, знаем и нашите. Трябва да сме много дисциплинирани. Това е утвърден отбор в Европа. Трябва да не допускаме лесни грешки, да опазим суха мрежа и да вкараме гол. Надяваме се да спечелим. Ако запазиш чиста мрежа, почти сигурно няма да паднеш. Гледаме да дадем всичко от себе си, за да продължим. Всеки мач е различен. Както можеш да допуснеш гол в първата, така може и в последната", пък смята капитанът Антов.

Любимият събеседник на журналистите Димитър Пенев отново не ги разочарова и изрази своето мнение относно утрешния двубой.

"При мен винаги е имало чувство за добро настроение. Вчера бяха в добро настроение, днес не съм ги видял, сега ще ги видим", пък отговори легендата Димитър Пенев на въпрос какво е настроението в отбора преди ключовата среща.

"Виждаме футболен прогрес в последните мачове в първенството. Но се виждат и грешки в цялото поле, които стават фатални. Дано в международните срещи има повече чистота в играта. Трябва да изпълняват задачите си. Не мога да кажа кой е най-силният коз. Защо да е най-важният мач? Историята на ЦСКА е много голяма и има много хубави спомени. Ако футболистите отворят страниците, ще вдигнат самочувствието си", добави Стратега в характерния си стил.