Огромен скандал се разрази в иралднския аматьорски футбол, който влезе в новините на доста от водещите медии по света.

Ситуацията изглежда нелепа, но футболните фенове не спират да обсъждат скромния дъблински Болибрек.

По неясни причини, аматьорският тим искал да отложи мача си срещу Арклоу. В търсенето на начин да го стори, директорът на клуба преминал всякакви морални граници.

Той съобщил, че испанският играч на тима Фернандо Ла Фуенте е загинал в катастрофа, прибирайки се от тренировка.

От ръководството на лигата се събрали на спешно заседание, като отложили мача между Болибрек и Арклоу, също така наредили всички останали двубои да започнат с минута мълчание.

Трагичната новина дори намерила място във вестниците, а доста клубове от страната изпратили окуражителни съобщения, някои дори изразили съболезнованията си в социалните мрежи.

Хора от федерацията звъннали на следващия ден в клуба, за да питат къде и кога ще е погребението, за да изпратят свои представители.

Отговорът бил, че тялото вече лети към родната Испания. Това събудило съмнения в ръководните органи, защото изминалите часове били доста малко за разследване на катастрофа, правене на аутопсия и урежда на транспортацията на тялото.

Федерацията започнала разследвне и бързо разбрала, че върпосният Фернандо Ла Фуенте напуснал Болибрек пред 4 седмици и е жив и здрав в родната Испания.

"Отвратително, радвам се, че младежът е жив и здрав, но постъпката на Болибрек е наистина ужасяваща", заяви президентът на местната лига.

Историята на скромния Болибрек пък намери място на първа страница на всеки иралндски вестник. Помести се и във водещите новини на английските медии, редом до победата на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига.

Това предизвика еуфория сред хората от дъблинското предградие, които видяха местния клуб редом до най-добрите.