Жозе Моуриньо получи едно от най-странните си наказания от УЕФА, като европейската централа наложи и глоби на треньора на Тотнъм, както и на клуба му.

Санкцията е за "умишлено забавяне на началния час на мач" и се отнася за двубоя от Лига Европа на "шпорите" като гост на белгийския Антверп. Срещата бе преди 2 седмици и английският тим я загуби с 0:1.

Не се уточнява как точно е извършено въпросното забавяне на старта на мача, а е направо озадачаващо защо Жозе би го направил.

Но е факт, че наказанието за 1 мач е наложено, макар да е условно.

УЕФА обясни, че санкцията ще влезе в сила и Моуриньо няма да има право да води отбора си в един двубой само, ако в следващите 12 месеца той извърши друго нарушение на правилниците в среща от европейските турнири.

Любопитно ще е да чуем обяснението и въобще - реакцията на Специалния, който никак не обича да си замълчава в такива ситуации.

Мачът Антверп - Тотнъм бе от групата в Лига Европа, част от която е и българският шампион Лудогорец.

Той е последен с 3 загуби от 3 мача, като падна с 1:3 от Тотнъм на свой терен, но тогава не се видя Жозе да опитва да забавя старта на мача... Напротив - португалският треньор бе в отлично настроение в Разград и нямаше търпение играта да дапочне, а неговият отбор да си прибере трите точки.