Дунав (Русе) може да отвори широко вратата на Монтана към футболния елит на България и да приветства отбора обратно в най-високото ниво на родния футбол. Двата отбора трябва да се срещнат утре в София, за да играят бараж, който да определи дали русенци ще запазят мястото си при най-добрите или то ще бъде заето от втородивизионния тим.

По информация на "Спортал" обаче шансът този бараж да не се изиграе е наистина голям. Причината са задълбочените финансови проблеми в състава на Дунав, където футболистите не са взимали заплати от над два месеца и с точно този мотив не са отпътували с клубния автобус към столицата днес.

Месечните възнаграждения не са единствените пари, които играчите на русенския тим чакат - те не са взимали нито заработените си бонуси, нито парите, с които трябва да плащат наемите на жилищата си. Те са поставили ултиматум на новото клубно ръководство, че ще отпътуват за София единствено ако им бъдат изплатени всички дължими суми.

Двата отбора трябва да играят на стадион "Славия" от 20:00 часа утре и по всичко изглежда, че провеждането на този мач до последно ще бъде под въпрос.

Дунав се завърна в елита през 2016 година след дълго отсъствие, но вероятността отново да изпадне не е никак малка към настоящия момент. Монтана от своя страна неизменно играе във Втора лига вече три поредни сезона след изпадането си през 2017.