Опитният руснак Александър Тарханов повече няма да е треньор на Славия. Това собственикът на Славия Венцеслав Стефанов в минутите след края на мача срещу ЦСКА 1948, който "белите" загубиха с 1:3.

Поражението остави Славия в много незавидна позиция, на 12-о място и на 5 точки от спасителната 10-о място в класирането.

В същото време пък Славия е на крачка от финал за Купата на България, но през седмицата предстои тежък реванш в Кърджали след 0:0 срещу Арда в първия мач.

Очевидно обаче афектиран от слабата игра и незавидната позиция в класирането, ексцентричният Венци Стефанов взе решението да освободи Тарханов.

"Какво да подценяват. Ние се борим за оцеляване. Нямаше пазене за купата. Нищо не им казах. По всяка вероятност ще има смяна на треньора", заяви веднага след мача.

За 66-годишния Таханов това бе втори престой на Овча купел. В първия случай той изведе "белите" до първо европейско участие от 20 години.

Вторият му престой пък стартира през септември, когато пое Славия в дъното на класирането, но не успя да направи особен прогрес в първенството.

Очевидно Венци Стефанов цели сериозна промяна в обстановката около отбора, която да изведе славния клуб от тежката ситауция.

В оставащите три кръга до края на редовната част от сезона, Славия ще се бори да навакса тези пет точки до десетото място, което със сигурност няма да е лека задача.

Ако това не се случи, "белите" ще играят в групата за спасение с последнтие четири тима в класирането. Два от тях ще изпаднат директно, един ще играе плейоф, а най-предно класиралият се ще се спаси.