Треньорската смяна в Спартак (Варна) е факт, след като най-младият наставник в елита ни - Васил Петров, подаде оставка.

От няколко дни усилено се говори за неговата смяна, като дори Димитър Димитров Херо бе във Варна на преговори с ръководстовто на "соколите". Макар на този етап преговорите да не доведоха до резултат, то 35-годишният Петров реши сам да напусне поста предвид задаващото се негово освобождаване.

Васил Петров направи фурор във Варна, като за два сезона класира тима от Трета в Първа лига, слагайки край на 13-годишното чакане за място сред най-добрите.

Началото в елита обаче не бе особено добро, като за пет мача Спартак взе само една точка, а също така записа и две разгромни поражения с 0:5.

Временен наставник на тима за следващия кръг ще е Георги Иванов - Геша, докато Спартак официално назначи новия си постоянен треньор. Няма да е изключено и това да е Херо, който е отказал временно на варненското ръководство, но не и окончателно.

"Клубът и всички привърженици благодарят на Васил Петров за положения труд и за постигнатите цели в най-трудните години след възраждането на отбора и дългия път от аматьорското към най-високото ниво на футбола у нас", написаха от Спартак.

Това е втората рокада от началото на сезона у нас, като първата бе в редиците на Ботев, където хърватинът Желко Копич замени босненеца Азрудин Валентич.