Тотнъм загуби гостуването си на Шефийлд (Юнайтед) с 1:3 в четвъртък, но основният предмет на обсъждане след мача бе системата за видеоповторения.

ВАР, който трябва да е коректив за съдийските решения на терена, безумно отмени гол на "шпорите", след като играч на Юнайтед изрита топката в ръката на легналия Лукас Моура и тя стигна до Хари Кейн, който реализира. Ситуацията се разигра при резултат 1:0 за домакините, а дори главният съдия Крис Кавана бе учуден от взетото решение.

Проблемът в случая е, че този рефер със свирката на терена вече не е главен, поне на Острова. Това и изтъкна треньорът на "шпорите" Жозе Моуриньо в интервюто си след мача.

"Не мога да кажа каквото мисля, защото ще съм в неприятности. Ще бъда наказан, а не искам. Иска ми се да го кажа, но не мога. Човекът на терена със свирката не е съдията. Съдията е скрит в Сейнт Джордж Парк. Основните решения във футбола сега се взимат от човек в стаичка. Това е реалността. Страничният съдия взе решение, но технологията в офиса взе друго", заяви Жозе.

Това е поредният мениджър в английската лига, който смята, че с новата технология отговорността на главния съдия много по-малка и той не е задължен да взима правилното решение, защото може да бъде поправен. В момента важните решения взимат хора, които дори не са на стадиона.