Капитанът на английския футболен Уотфорд - Трой Дийни, категорично отказва да се върне на тренировки, след като мерките във Великобритания бяха отслабени и спортът е пред своето завръщане.

На играчите във Висшата лига им е позволено да тренират на групи от тази седмица, а се очаква мачовете да се подновят в средата на юни. Но Дийни вярва, че неговото му здраве и това на семейството му е под огромен риск, като една от причините е, че те са тъмнокожи.

Ето какво каза Дийни във видео чат:

"Трябва да се върнем тази седмица, но вече казах, че няма да го направя. Проблемът ми със срещата на ръководителите не е финансовата част.

Казвам го с ръка на сърцето.

Проблемът ми е, че зададох прост въпрос и не получих отговор.Тъмнокожите, азиатците и хората със смесена раса са четири пъти по-застрашени от вируса и е два пъти по-вероятно да боледуват дълго. Има ли нещо повече?

Допълнителни прегледи за сърдечното състояние, с което да се види дали хората имат здравословни проблеми? Не? Смятам, че това трябва да бъде обсъдено.

Синът ми е само на 5 и има проблеми с дишането. Не искам да се прибирам вкъщи и да го поставям под допълнителна заплаха.

Не мога да ида на фризьор до средата на юли, но ще съм близо до още 19 души и ще имаме физически контакт. Никой не може да ми отговори на въпросите. Не защото не искат, а защото нямат информация.

При положение, че няма такава, защо трябва да се поставям под риск?"