Вестник "Сън" публикува видео от лондонски нощен клуб, в който голяма част от играчите на Арсенал вдишват райски газ и пият водка и шампанско. Ситуацията се разиграва през август, а в заведението са Месут Йозил, Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг, Матео Гендузи, Сеад Колашинац и Хенрих Мхитарян.

Във видеото ясно се вижда как звездата на "артилеристите" Месут Йозил вдишва от балон пълен с райски газ, който причинява халюцинации и еуфория. Германецът се свлича на своето място за няколко секунди. Положението при младия Гендузи видимо е по-сериозно. След като опитва от райския газ, изглежда губи съзнание и пада на сепарето. Секунди по-късно неговите колеги се струпват около него и започват да се смеят.

На масата на футболистите се виждат бутилки от водка и шампанско, а сметката надвишавала 30 хиляди паунда. Купонът бил в специална ВИП секция на заведението, като по информация са поканени и над 70 дами. Звездите на тима са напуснали нощния клуб около 4 часа сутринта в компанията на представителки от нежния пол.

Служители на Арсенал споделиха, че ще има среща между провинилите се и мениджъра Унай Емери. Ще се реши дали и по какъв начин да бъдат наказани.

Действието се развива точно преди началото на сезона във Висшата лига, като Арсенал загуби първите си два мача след откриването - срещу Манчестър Сити с 0:2 и Челси с 2:3. След това обаче възпитаниците на Унай Емери тръгнаха нагоре с голяма серия от поредни победи.