Срещата се игра на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, а реваншът на "Камп Ноу" е на 28-и април. Педро изведе каталунците напред в резултата, Снайдер изравни, Майкон докара нещата до обрат за Интер, а Милито оформи крайното 3:1. Капитанът на каталунците Карлес Пуйол пък си изкара жълт картон, заради който няма да може да вземе участие в реванша, а примерът му последва и Деян Станкович от Интер.
Жозе Моуриньо и компания показаха значително израстване от есента, когато бяха бледа сянка на това, което показаха на терена днес. В големи периоди от срещата "нерадзурите" напълно надиграха своя далеч по-именит съперник, но все пак голът на чужд терен за Барса означава, че в реванша в Испания ни очаква поредната футболна драма.
Двубоят започна предпазливо от страна и на двата отбора и в началото темпото бе малко бавно. С течение на времето обаче нещата на терена се раздвижиха и в 17-ата минута дойде първото чисто положение за гол пред една от двете врати. Тогава Ето’о овладя на дъгата на наказателното поле, стреля по земя с левия крак, Валдес изби, а при добавката Милито можеше да се превърне в герой за своите, но от малък ъгъл не успя да намери очертанията на вратата на каталунците.
Така дойде 19-ата минута, когато "блаугранас" излязоха напред в резултата с първата си реална опасност. Максуел проби по страхотен начин отляво и навлезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и върна около точката на дузпата, където Педро с плътен изстрел с левия крак прати кълбото в мрежата на Сезар за 1:0.
В първите минути след гола домакините изглеждаха леко стъписани, но се съвзеха бързо и успяха да натиснат своя съперник.
В 27-ата минута Пандев изведе Милито отляво в наказателното поле, аржентинецът шутира опасно, но кълбото премина много близо до лявата греда на Барселона.
Три минути по-късно "нерадзурите" все пак стигнаха до попадение, след като Ето’о центрира отдясно, по земя, в наказателното поле, Милито овладя и продължи за непокрития Снайдер, който от около 10 метра не прости на Валдес – 1:1.
След изравнителното попадение темпото на игра поспадна, като до края двата тима си размениха по няколко минути на териториално надмощие. Нов гол до края на полувремето обаче не падна и така Интер и Барса се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.
Втората част започна със сериозен натиск на "нерадзурите", който даде резултат още в 48-ата минута. Тогава Милито се откъсна от отбраната на гостите, навлезе в наказателното поле отдясно, след което пусна за Майкон, който надигра Кейта и прати кълбото в долния десен ъгъл на Валдес – 2:1.
Каталунците реагираха мигновено на този гол и в 51-ата минута Меси шутира силно с левия крак от около 15 метра, топката придоби коварна траектория, но Сезар спаси със страхотен рефлекс.
Три минути по-късно Барса отново бе близо до изравнителното попадение, след като Бускетс засече с глава центриране от корнер, но от около 5 метра не успя да преодолее стража на Интер, който отново се намеси по невероятен начин.
Така се стигна до 61-ата минута, когато Интер изненада за трети път отбраната на каталунците. Тогава Ето’о центрира отдясно в наказателното поле, Снайдер свали с глава за Милито, който отблизо, също с глава,прониза за трети път Валдес.
Това попадение на италианците обаче ще породи много коментари, тъй като на повторенията се видя, че при паса на Снайдер, Диего Милито е в засада.
Играчите на Барселона опитаха да отговорят на предизвикателството, но Интер успяваше да затваря по прекрасен начин свободните пространства.
В 79-ата минута Меси изпълни страхотно пряк свободен удар, но Сезар отново показа класа и спаси. Последната инфарктна ситуация в мача дойде в 92-ата минута и бе пред вратата на домакините.
Тогава Меси подаде за Пике в наказателното поле, защитникът продължи за Педро, който стреля ефектно, но Жулио Сезар за пореден път спаси вратата си от нов гол.
Така Интер постигна много важна победа с 3:1 над настоящия европейски шампион Барселона и може да гледа далеч по-спокойно към реванша на "Камп Ноу", който е на 28-и април.
Интер – Барселона 3:1
0:1 Педро 17’
1:1 Снайдер 30’
2:1 Майкон 48’
3:1 Милито 61’