Като цяло срещата бе много равностойна и поморийските "акули" на Петър Хубчев трябва да съжаляват, че не стигнаха поне до продължения. Така Берое спечели първата си Купа след 5 изиграни финала и ще играе в третия кръг на турнира Лига Европа, съобщи Novsport.
Срещата започна равностойно, а първият точен удар дойде в четвъртата минута, когато Манев от състава на Черноморец стреля силно с левия крак от дъгата, но топката попадна право в ръцете на Боян Пейков.
Малко след това капитанът на старозагорци Слави Жеков пробва хубав удар с десния крак от около 25 метра, който влиташе точно в дясната сглобка, но стражът на поморийци прояви рефлекс и спаси своя тим.
С течение на времето Берое взе инициативата в свои ръце и наложи натиск в половината на Черноморец, а малките "акули" разчитаха предимно на контраатаки – чистите положения обаче липсваха.
Двата отбора си размениха по няколко неточни удара, а в 40-ата минута пред Искрен Писаров се откри първото по-сериозно положение в мача. Той овладя една топка в наказателното поле на Черноморец и опита удар с десния крак по диагонала, но стреля право в краката на излезлия да скъси ъгъла Георгиев.
Берое продължи да бъде по-настъпателният тим след почивката, но първото по-сериозно положение дойде в 58-ата минута и бе в актива на Черноморец. Яни Пехливанов направи отличен пробив отдясно, пусна към Манев, който остана очи в очи с Пейков, но стреля право в тялото на вратаря.
Минута по-късно пък Искрен Писаров можеше да открие, след като една отбита след центриране топка попадна право на левия му крак, но той стреля слабо по земя и Георгиев спаси.
В 65-ата минута пък дойде най-добрата възможност за Берое. Здравко Илиев се впусна отдясно, центрира остро, а Дончо Атанасов засече с глава на далечната греда и стреля силно, но Георгиев спаси.
Черноморец пък отговори с хубаво изпълнен фаул от страна на Филипиов, който обаче бе спасен без проблем от Боян Пейков. В 78-ата минута поморийци стигнаха до ново положение. След центриране от ъглов удар, топката попадна на левия крак на Георги Костадинов, който стреля от воле, но не успя да уцели вратата.
В ответната атака пък Георги Андонов можеше да вкара за Берое, но негов удар с плонж също се оказа неточен. Малко след това пък Митев пробва амбициозен удар с левия крак от фаул от около 30 метра, но и той не успя да уцели вратата.
Така се стигна до последните секунди от добавеното време на срещата, когато Берое вкара гола на победата.
Десет секунди след края на даденото от съдията продължение, Георги Андонов свали с глава към Дончо Атанасов, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Черноморец и с левия крак от точката на дузпата разстреля Георгиев за крайното 1:0.