Българинът можеше да запише и хеттрик, но направи два уникални пропуска през второто полувреме. Той започна в атака с Уейн Руни и остана цял мач на терена, докато английският национал бе заменен от новата надежда на тима Чичарито. Другите два гола за "червените дяволи" бяха дело на Флетчър и Гигс.

В началото на мача "свраките" стояха добре на терена, като дори можеха да поведат, ако Керъл бе точен с глава след изпълнение на корнер. Постепенно Юнайтед взе инициативата и в 33-ата минута пас на Скоулс стигна до Бербатов, който стреля в далечния ъгъл покрай Харпър и откри резултата.

Точно преди почивката Евра центрира прострелно, Флетчър се ориентира най-добре в пенала и от около 3 метра забоде топката в мрежата - 2:0.

В началото на второто полувреме Бербатов получи страхотен пас от Руни, но от няколко метра сам пред вратаря стреля по земята в аут. В 77-ата минута Митко се пребори добре с трима от Нюкасъл, но стреля този път в крака на Харпър.

Пет минути преди края дойде и най-красивото положение в мача, сътворено от легендите Гигс и Скоулс. Халфът центрира меко към уелсеца, който от воле прати топката неспасяемо по диагонала във вратата - 3:0.

Юнайтед започна с рутинна победа битката за титлата, а Нюкасъл ще трябва да положи доста усилия, за да не изпадне отново.

Съставите на двата тима:

Юнайтед: Ван дер Сар, О'Шей, Евра, Видич, Еванс, Флетчър, Скоулс, Нани, Валенсия, Руни, Бербатов

Нюкасъл: Харпър, Колочини, Уилямсън, Пърч, Енрике, Бартън, Смит, Гутиерес, Нолан, Керъл, Рутлидж.