От няколко дни само една новина вълнува цял Уругвай, а тя е завръщането на техния любим Лиус Суарес у дома.

Нападателят, който в последните 16 години направи невероятна кариера в Европа, взе решение да се завърне там, откъдето тръгна към големия футбол.

А именно от отбора на Насионал, който е един от двата колоса на уруграйския футбол.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЗАВРЪЩАНЕТО НА СУАРЕС ТУК!

Суарес дебютира в професионалния футбол с екипа на Насионал през 2005-а, като за един сезон вкарва 12 гола в 34 мача, за да последва трансфер в Европа.

Уругваецът тръгна към Стария континент, за да бъде близо до своята любима, днес съпруга и майка на децата му. Но това негово решение доведе до паметни и изпълнени с успехи сезони в Аякс, Ливърпул, Барселона и Атлетико (Мадрид).

Суарес вкара 440 гола по европейските терени, спечели Шампионска лига и още 16 трофея, а макар през това време всички в Европа да го смятаха за противоречива личност, то в родината му той е обожаван.

Снимка: Getty images

Винаги всеотдаен с националната фланелка, Суарес има 68 попадения, но винаги ще бъде свързван с онова спасяване с ръка, в последните минути на четвъртфинала от Световното първенство през 2010-а срещу Гана. Тогава той изби топката с ръка от голлинията, а "уругвайската божия ръка" се оказа ключовия момент, помогнал на урусите да се класират на полуфинал.

Сега Суарес отново подписа с Национал, а това отприщи истиснки каранвал, а вече и няколко графита с неговия лик озариха улиците на Монтевидео.

Хиляди го чакаха из улиците покрай стадиона, а трибуните на арената бяха изпълнени не за мач, а за посрещането на местния любимец.

Снимка: Getty images