"Според договора на Иван Иванов с ЦСКА той трябваше да получи процент от трансферната сума. ЦСКА е прибрал 1 млн. и 200 хил. евро от трансфера му в Партизан. От ЦСКА обаче не са платили нищо на Иванов. Това не е възнаграждение, а процент от трансфера. Заради този процент трябва да водим дела", коментира адвокат Петър Величков, цитиран от Гонг.

Според юриста, ЦСКА не би трябвало да получи лиценз, ако се спазват разпоредбите на Българския футболен съюз и Лицензиозната комисия, заради неизплатени суми.

"Какво трябва да направи един футболист, за да му дадат неговото. ЦСКА си взе парите, а за него не се знае, кога ще му платят. Ние не знаем ли в България, че дългът трябва да се плаща. Ако в момента БФС спазва разпоредбите, то ЦСКА не трябва да получи лиценз."

"Дължат пари на Удоджи, на вратаря Ивайло Петров дължат сума от 150 000 лева. Дължат пари на Петре, както и Иван Караджов. Той в момента има изпълнителен лист. Сумата е 30 000 лева. Томи Костадинов също има да получава пари. Общата сума надхвърля 300 000 лева за възнаграждения", каза още адвокат Петър Величков.