Отделните геймове завършиха при резултат 25:16; 25:17; 20:25; 25:12

"Лъвовете" започнаха мача страхотно и излезнаха на първия технически тайм аут при резултат 8:2 в тяхна полза. Втората техническа пауза дойде при резултат 16:8 в наша полза. В крайна сметка волейнационалите затвориха гейма с 9 точки разлика - 25:16.

Първият технически тайм аут във втория гейм дойде при резултат 8:5 в ползна на "трикольорите". Българите дръпнаха с 5 точки и излизат на втори технически тайм аут  - 16:11. Нашите продължиха да диктуват темпото на играта до края на гейма и заслужено го спечелиха - 25:17. Така нашите си осигуриха мястото в Лондон, тъй като с тези 2 гейма прибавят още една точка в актива си и така няма никакъв шанс да бъдем изместени от първото място в квалификацията.

Третият гейм не започна по най-добрия начин за "трикольорите" и те губеха на първия технически тайм аут с 3:8. След като вече бе сигурно, че България ще играе на Игрите в Лондон, Радостин Стойчев си позволи да направи 2 промени в стартовата шестица, Жеков и Алексиев напуснаха, а на тяхно място в игра влезнаха братята Братоеви. Втория технически тайм аут също дойде с предимство на Египет - 11:16. Египет успя да задържи преднината си до края на гейма и го затвори с 20:25.

В 4-ия гейм "лъвовете" излезнаха по-концентрирани и не първия технически тайм аут водеха с 8:4. На втория момчетата на Радо Стойчев дръпнаха още и излезнаха на втора техническа пауза при резултат 16:8.След паузаата българите бяха пълни господари на игрището и затвориха четвъртия и финален гейм с резултат 25:12.

Така волейболните ни национали ще играят на Олимпиадата в Лондон, но въпроса е дали треньор ще бъде Радостин Стойчев.

Радо Стойчев през сълзи: Това ме докосна повече от всичко

Казийски: В следващите дни ще стане ясно дали ще играя в Лондон

Остава ли Радо Стойчев начело на България?

Разбихме и Турция в Евролигата