Така, "червените дяволи" се превърнаха в единствения тим с пълен актив от точки след четири изиграни мача. Селекцията на сър Алекс Фъргюсън е математически недостижима от своите съперници в потока и вече спокойно може да мисли за фазата на директните елиминации.

"Червените дяволи“ се опитаха да развалят 26-та годишнина на сър Алекс начело на отбора, като позволиха на своя съперник да поведе в началото на второто полувреме. В последните 10 минути на двубоя обаче, и след влизането на Робин Ван Перси, гостите стигнаха до пълния обрат.

Любопитен момент се получи в средата на второто полувреме, когато двубоят бе прекъснат, съобщава Гонг. Проблем с осветлението, най-вероятно заради обилните валежи през целия ден в Португалия спряха срещата. След 10-ина минути тъмнина двубоят все пак бе подновен.

Първи мач за Юнайтед за новия сезон записа Крис Смолинг. Бранителят се завърна като титуляр след дълго лекуване на контузия.

"Червените дяволи“ започнаха колебливо мача, и домакините създадоха няколко опасни положения през първото полувреме, като дори уцелиха и греда. В 22-та минута Рубен Микаел бе близо до гола след удар с глава. В крайна сметка частта завърши без попадения.

Само три минути след почивката обаче домакините поведоха. В 48-та минута Джони Еванс игра слабо в защита и направи дузпа в полза на Брага, с изпълнението се нагърби Алан, който вкара хладнокръвно за 1:0. Малко по-късно изгаснаха основните прожектори, които осветяваха терена.

Любопитна смяна извърши Фъргюсън по време на паузата. Въпреки че отборът му падаше с 0:1, той смени един от централните си защитници. На мястото на Джони Еванс пусна Рио Фърдинанд. Промяната в играта на гостите дойде малко след пускането в игра на Робин Ван Перси – в 64-та минута. Именно той вкара и първото попадение за "червените дяволи" в 80-та минута, когато изравни за 1:1.

Уейн Рууни сам си изработи дузпата в 84-та минута, за да може след това да реализира от бялата точка за 2:1 в полза на Юнайтед. Крайното 3:1 оформи Хавиер Ернандес, който за малко да пропусне от удобна позиция, но в крайна сметка при добавката не сбърка.

В другия мач от групата Галатасарай победи румънския Клуж с 1:3, три гола за Галатасарай отбеляза Йълмъз, съответно в 18-та, 61-та и 74-та минута. За румънците от Клуж единственото попадение бе дело на Согу в 53-та минута.

Вижте класирането в група "H"