Турският тим до последно ще спори с Клуж за второто място в потока, след като "червените дяволи" окупираха върха и си осигуриха място в Топ 16 с 12 точки.

След предсрочното класиране за осминафиналите, Сър Алекс Фъргюсън реши да даде почивка на голяма част от титулярите си за двубоя на "Тюрк Телеком Арена" в Истанбул. За сметка на това шотландецът гласува доверие на Линдегаард, Рафаел, Джоунс, Бютнер, Андерсон, Карик, Клевърли, Флетчър, Пауъл, Ернандес и Уелбек.

Галатасарай започна много уверено срещата, създавайки повече положения от съперника. Още в началните минути Бурак Йълмаз започна с опасните атаки в посока вратата, пазена от Андерс Линдегаард, но преди почивката двата тима не успяха да реализират.

Въпреки превеса на домакините, играчите на сър Алекс Фъргюсън първи стигнаха до най-опасното положение в мача. В 43-та минута след центриране от корнер Ник Пауъл засече топката с глава, но тя се отби в гредата. Малко след завръщането на двата тима от почивка, резултатът бе открит.

Галатасарай успя да стигне до заветното и дълго търсено попадение в 53-та минута. Бурак Йълмаз се оказа на най-точното място след центриране от корнер, за да засече топката в мрежата на Юнайтед за 1:0. По този начин турчинът се разписа в трети пореден мач в Шампионската лига, с което стана вторият футболист на Галата, постигал подобен резултат след Хакан Шюкюр.

До края на мача отбора на Галатасарай успя да задържи резултата в своя полза и заслужено спечели мача.

В другия мач от Група H Клуж се наложи с 3:1 над Брага. Румънците спечелиха трите точки благодарение на Руи Педро, който реализира хеттрик. Португалецът реализира и трите си попадения преди почивката. По този начин той се превърна и в третият португалски футболист, който записва хеттрик в Шампионската лига през сезона след Кристиано Роналдо, който се разписа срещу Аякс.

Въпреки че Брага не отстъпваше по нищо на своя съперник, напротив, владееше повече топката, съставът успя да запише само един гол в мача. В 17-та минута Алан се разписа за 1:2, но това се оказа крайно недостатъчно.

В края на първото полувреме гостите прекалено много усложниха ситуацията си, след като Дуглао получи червен картон за удар без топка на играч на Клуж.

В последния кръг от груповата фаза, на 5 декември, Манчестър Юнайтед посреща Клуж, а Брага ще е домакин на Галатасарай.

Вижте класирането в група H