Първата ни ракета отстрани за втори път от началото на сезона кипъреца, който е негов партньор на двойки и добър приятел извън корта.

В първата част нито един от двамата тенисисти не успя да направи пробив и се стигна до тайбрек, в който Багдатис определено бе по-концентриран и го взе със 7-4, възползвайки се от първия си сетбол.

Във втория сет двамата си размениха по един пробив, като след този на Багдатис 21-годишният българин в яда си счупи своята ракета в земята (вижте снимки в галерията към новината). И в този сет нещата бяха решени в тайбрек, но в него ролите бяха разменени и нашият играч не даде нито една точка на съперника си - 7-0.

В решителния трети сет Григор Димитров игра с много желание и настроение, бореше се дори за невъзможни топки, заради което бе бурно аплодиран от публиката. Димитров доминираше в тази част и стигна до категоричен успех с 6-3, класирайки се за полуфиналите на силната надпревара, съобщи БГНЕС. Димитров наниза 9 аса в срещата, която продължи 2 часа и 31 минути.

Талантливият ни тенисист отстрани кипъреца и в Бризбейн в началото на годината, където стигна до първия финал в кариерата си. Сега Гришо може за втори път да се бори за титла. В полуфиналите той ще спори с Хуан Мартин Дел Потро или Ярко Ниеминен.

С класирането си за тази фаза Димитров заработи 180 точки за световната ранглиста.

Гришо срещу Дел Потро в спор за място на финала

Григор Димитров сбъдна мечтата си