Скромният отбор на "Любимец" бе напълно равностоен на скъпата селекция на разградчани и със себераздаване и всеотдайност успя да стартира сезона с три точки, съобщи БТА.

Абсолютните дебютанти в "А" група от Любимец започнаха вдъхновено и още в 10-а минута откриха резултата. Юношата на ЦСКА Самир Аясс бе оставен непокрит в наказателното поле и реализира с удар от въздуха след колективна грешка в защитата на "Лудогорец" след изпълнение на корнер - 1:0.

"Любимец" продължи да атакува и в 16-а минута бившият футболист на "Левски" Майкъл Тевия изпусна две положения за гол. Най-напред Тевия стреля от движение от далеч, но вратарят Владислав Стоянов със сетни усилия изби в корнер. При изпълнението на ъгловия удар отново Тевия се озова на стрелкова позиция, но не уцели вратата.

Постепенно шампионите се окопитиха и осъществиха натиск в края на полувремето. Най-добрата възможност за изравнителен гол се откри пред Кишада, който нацели сглобката на вратата, а при добавката удар на Бакалов бе блокиран от защитник на домакините.

На почивката старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев направи две смени в опит да освежи атаката на своя отбор, но не се получи. "Зелените" бяха по-активни през второто полувреме, но трудно стигаха до добри положения за гол.

В 69-а минута Йордан Минев шутира опасно, но вратарят Цветан Димитров изби в корнер. В 73-а минута "Лудогорец" остана с човек по-малко след червен картон за Козмин Моци, даден за фаул на границата на пеналта срещу откъсващия се Георги Чакъров.

В намален състав играчите на "Лудогорец" не намериха морални сили у себе си да стигнат поне до точка и напуснаха с наведени глави терена на "Любимец".

Петев: С тази игра не можем да победим и юноши