Лионел Меси откри от спорна дузпа, при която домакините останаха с 10 души на терена, а в самия край на мача Даниел Алвеш оформи крайния резултат.

Още от първите минути испанците успяха да наложат убийствено превъзходство по отношение владението върху топката, но то не носеше реална опасност за вратата на Джо Харт, съобщи Гонг.

"Сити" не оставяха много празни пространства в половината си, а Навас и Негредо бяха в постоянна готовност за контраатака. Добра възможност пред нападателя се откри в 19-ата минута, когато Давид Силва му даде чудесен извеждащ пас между Пике и Жорди Алба. Негредо елиминира двамата, но стигнал почти до аутлинията от малък ъгъл стреля неточно покрай Виктор Валдес, а Машчерано спокойно овладя пред вратата.

Физическото превъзходство на домакините почти си каза думата в 25-ата минута при центриране от пряк свободен удар. Валдес излезе неразчетено и не изби добре, след което се сблъска с Компани. Топката се вдигна високо над вратарското поле и докато играчите се бореха за по-добра позиция, вратарят на "Барса" успя да се върне и да поправи грешката си.

През втората част случващото се на терена не се промени особено до 54-ата минута. Тогава Хесус Навас загуби топката отдясно по атаката и това даде началото на контра за "Барса". Фабрегас със страхотен пас изведе Меси сам срещу вратаря, а малко пред наказателното поле Демикелис го застигна и посече със шпагат.

Бранителят заслужено бе изгонен с директен червен картон, но шведският арбитър прецени, че фаулът е станал в наказателното поле и посочи бялата точка.
Оттам потърпевшият стреля хладнокръвно долу в центъра на вратата, за да открие.

Домакините определено заиграха много по-добре в заключителния четвърт час на мача и в 77-ата минута само вратарят на "Барса" попречи на изравняването. Сабалета се включи чудесно в атака отдясно и с гърди свали към Давид Силва в наказателното поле, който нанесе страхотно воле от 15-ина метра, ала Валдес закова кълбото пред голлинията.

В 81-ата минута Пике за втори път прати топката в мрежата зад Харт, но попадението бе отменено заради спорна засада на Фабрегас.

До края на мача изглеждаше, че "Барса" ще задържа топката, но в 90-ата минута Неймар и Алвеш изплетоха страхотна бразилска комбинация отдясно по атаката, а Клиши не успя да отнеме топката от крайния защитник на гостите.

Дани Алвеш се приближи до вратата и с шут по тревата в близкия ъгъл до голяма степен улесни задачата на тима си преди реванша, правейки резултата 2:0.

Мартино: Контролирахме мача през цялото време

Пелегрини обвини съдията за загубата от ”Барса”