Двамата боксьори се качват на ринга на 15 ноември (събота) в Хамбург.

Джоунс започва анализа си с уговорката, че е фен на Кубрат Пулев. Той казва, че българинът има много сериозен любителски опит и отличен удар. 

Джоунс отбелязва, че Пулев умее да удря достатъчно силно и изобщо не се притеснява да влиза в серия от удари, правейки страхотни комбинации. Инграм Джоунс отбелязва още, че българският боксьор има страхотен баланс, много добре се движи на дистанция и я поддържа.

Анализаторът казва още, че Пулев притежава бързи крака, което със сигурност трябва да му помогне срещу опитите за клинчове от страна на Кличко. Джоунс казва, че за победа над Кличко е нужна много агресивна и умна игра, каквато може да покаже Пулев.

Според анализатора единственият сериозен проблем на българина, че напоследък е изиграл малко мачове, но това е въпрос на мениджмънта му. Инграм Джоунс е категоричен, че Кубрат Пулев е по-опасен съперник за Кличко от руснака Александър Повектин.

Боксовият анализатор казва още, че според него много хора подценяват сериозно Пулев, като смятат че Кличко е изправен пред поредна рутинна защита на титла. Това обаче не е така и Пулев е много сериозна заплаха за украинеца. Според Джоунс шансовете на българина за победа са напълно реални. Той коментира още, че Кличко е скучен боксьор, който отдавна вече не е толкова зрелищен състезател, колкото е бил в началото. Освен това когато става дума за близък бой Кличко има сериозни проблеми.

Инграм Джоунс завърша анализа си с заявлението, че ако лично той трябва да залага на някакъв изход от предстоящия бой между Кличко и Пулев, би заложил на българина за победа с нокаут, информира Фокус.