Днес Юнайтед бе спрян с 0:0 от силния домакин Блекбърн и остана зад лидера Челси четири кръга преди края, предаде Novsport.
Българинът Димитър Бербатов игра цял мач на "Иууд Парк", но не успя да се разпише в края на двубоя при единственото си положение пред вратата на Робинсън.
Сър Алекс: Фантастичен резултат за Челси
Така тимът на Сър Алекс Фъргюсън остана на точка зад Челси на върха в класирането, като лондончани дори са с мач по-малко.
През първото полувреме надмощието на Юнайтед се изразяваше предимно във владеенето на топката и няколко добри центрирания в наказателното поле. Антонио Валенсия пропусна най-чистото положение за "червените дяволи" точно преди почивката след ювелирен пас на Бербатов.
През втората част гостите сякаш бяха тотално изхабени и обезверени.
Единствената по-сериозна опасност дойде десет минути преди края, когато Бербатов се озова на добра позиция в наказателното поле, но стреля в ръцете на Робинсън.
Сър Алекс започна с нападателното дуо Бербатов-Македа, докато контузеният Уейн Рууни този път бе оставен извън групата. О’Шей пък се появи за първи път в игра от месец октомври, вместо Патрис Евра на левия фланг.
Блекбърн създаде единственото по-интересно положение в 8-ата минута. Самба засече с глава центриране отдясно, но Ван дер Сар се хвърли и предотврати гол в неговата врата.
Юнайтед полека лека овладя центъра на терена и започна по-агресивна игра. В 25-ата минута диагонален удар на Валенсия бе спасен от Робинсън, а девет минути по-късно Нани стреля фалцово, но встрани от целта.
Веднага след това Бербатов се озова на добра позиция в наказателното поле и се опита майсторски да преодолее Райън Нелсън, който препречи пътя му, а това остави съмнения за дузпа.
Главният рефер Питър Уолтън обаче остана безмълвен, а българският национал изрази претенции за 11-метров наказателен удар. Така се стигна до 43-ата минута, когато Юнайтед създаде най-чистото си голово положение, в основата на което бе Митко Бербатов.
Бербо се пребори в центъра на терена и с чудесен пас изведе Валенсия сам срещу вратаря. Еквадорецът обаче стреля в тялото на Робинсън и предизвика гнева на своя мениджър Фъргюсън.
Второто полувреме започна с надмощие за Блекбърн, които на моменти буквално натикаха действащият шампион в наказателното му поле. Фъргюсън реагира със смени. На терена влезе голмайсторът от мача с Байерн Дарън Гибсън, който замени неубедителния Райън Гигс, докато Парк се появи на мястото на Македа.
Това даде резултат и в 67-ата минута Юнайтед съумя да направи нещо. Удар на Бербатов бе блокиран, топката се върна пред пеналтерията, където я посрещна Гибсън, който с мощен шут я прати в трибуните.
В следващите минути гостите, които се нуждаеха от задължителна победа, се чудеха по какъв начин да стигнат до вратата на Блекбърн, който този сезон бе спрял у дома тимове като Челси и Ливърпул.
Митко Бербатов дори си послужи с ръка в наказателното поле петнайсетина минути преди края, но това не остана незабелязано от главния рефер. Така се стигна до 80-ата минута, когато Бербатов пропусна най-добрата ситуация за Юнайтед през втората част.
Шутът на българина, който бе на фронтална позиция в наказателното поле и пред него нямаше никой, бе право в ръцете на Робинсън.
Три минути по-късно отново Бербо стреля, но далеч от целта. Две минути преди края Блекбърн имаше шанс да стигне до победен гол, след като удар на Нзонзи в наказателното поле бе блокиран от Гари Невил.
Накрая и десният защитник се пробва да изкове изстрадан успех за Юнайтед, но стреля близо до страничната греда.
По този начин Блекбърн и Юнайтед приключиха без да излъчат победител. Роувърс продължи добрата си серия да е без загуба от началото на 2010 г., докато защитникът на "дяволите" Рио Фърдинанд не успя да увенчае с успех юбилейния си мач номер 400 във Премиършип.
В класирането Манчестър Юнайтед е втори със 73 точки от 34 мача, с една по-малко от лидера Челси (33 мача).
Блекбърн е 11-и с 43 точки.