Анди Мъри и Александър Зверев са единствените по-сериозни имена в мъжкия тенис, които изразиха готовност да участват на US Open.

Останалите играчи непрестанно изразяват своите опасения за евентуалното пътуване до Ню Йорк, който продължава да е силно засегнат от коронавируса.

Световният №2 Рафаел Надал вече официално се отказа от участие, Роджър Федерер лекува травма, а Новак Джокович непрестанно говори против провеждането на турнира, като вероятно и той няма да пътува до САЩ.

Още доста водещи играчи от тура изразяват опасенията си или не дават ясен отговор за намеренията си. Подобен е и случаят с Григор Димитров, който въпреки многото въпроси, така и не е дал ясна позиция за участието си на US Open.

Единственият играч от топ 10, който изрази готовност да играе е Александър Зверев.

"Ще видим къде и кога ще продължи сезонът. Всички се надяваме US Open да се проведе, но трябва да изчакаме и да видим какво ще решат. В момента САЩ е опасно място, но мен не ме е страх. Очаквам US Open с нетърпение. Искам да се върна към професионалните мачове възможно най-скоро" каза световният номер 7.

129-ия в света Анди Мъри, който е сред най-сериозните имена в мъжкия тенис, също изрази готовност да поеме риск с пътуване до САЩ.

"Със сигурност има риск, но риск има и във всяка ситуация от ежедневието ни. Готов съм да се включа в турнира, защото адски много ми се играе тенис.

Обожавам да играя на най-високо ниво, каквото несъмнено е US Open. Макар да е без публика и вероятно без повечето звезди, аз съм готов да се включа", сподели той.