Австралийският град Сидни очаква подобрение в условията за игра преди 3 януари, когато започват мачовете от турнира ATP Cup.

Именно там ще играе България, като в първия ден от надпреварата срещаме Великобритания, на 5 януари играем срещу Молдова, а на 7 - срещу Белгия.

В последните седмици градът изпитва огромни трудности "да диша" - не могат да бъдат овладяни грандиозните горски пожари около него, като димът стига и до Сидни.

Температурите пък удариха 35-36 градуса, но се усеща като 41-42, твърдят в бюлетините си местните новини.

Очаква се в следващите 14 дни жегите да паднат, а ефектът от пожарите вече да не е толкова осезаем. И за началото на мачовете условията да са приемливи, защото към момента те са по-скоро кризисни..

Същевременно българското посолство в Австралия пусна официално съобщение, с което предложи 50 безплатни билета на наши фенове за мача срещу Молдова.

"Организаторите любезно предоставиха 50 билета в зона Н3 между редовете FF и KK, за да сформираме българска фен-група.

Чакаме ви с нетърпение да се срещнем в Сидни, за да подкрепим българския отбор. Използваме случая да благодарим на организаторите от ATP за съдействието", се казва в съобщението.

Всеки българин, който иска да се възползва от билетите, може да се свърже с посолството на предоставения в съобщението адрес на електронна поща:

Embassy.Canberra@mfa.bg