Новак Джокович отново коментира инцидента, който се превърна в тема №1 на завършилия преди дни US Open.

Сърбинът се бе запътил към своята 18-а титла от Шлема, но шокиращо бе дисквалифициран в четвъртия кръг, когато извън игрова ситуация запрати топката в един от страничните съдии.

В последната седмица се изоговори много за инцидента, а самият Ноле призна, че няма как да гарантира, че подобно нещо няма да се случи отново.

"Това беше ужасен момент, но явно е трябвало да премина през него. Просто понякога животът ти предлага подобни тежки изпитания. Случилото се беше странно и много разочароващо. Не трябваше US Open да завършва по този начин за мен. Наистина играех добре, чувствах, че ще грабна титлата.

Всичко беше много неочаквано, както вече казах, не бе и умишлено. Естествено, че не съм искал, но когато удариш топката по този начин, винаги има шанс да се случи нещо подобно.

Просто трябва да продължа напред. Разбира се, че не съм забравил инцидента, едва ли някога изобщо ще го забравя. Ще остане в съзнанието ми до края на живота.

Не мисля обаче, че ще повлияе на играта ми в бъдеще. Още първият шанс ми се отваря тук в Рим. Радвам се, че толкова бързо мога да изляза на корта и да забравя всичко.

Естествено, че случилото се ме нарани, но това е положението. Всичко това можеше да се случи и преди време, не е първият случай, в който изстрелвам топката по този начин, макар никога да не съм искал да уцеля някого.

Със сигурност не е ситуация, която виждаме често. Вероятно някога ще се случи отново. Не мога да гарантирам, че няма да направя подобно нещо отново в живота си. Естествено, ще дам всичко от себе си подобни неща да не се повтарят, но всичко е възможно в този живот.

Правилата са ясни. Наруших ги и приех случилото се, сега трябва да продължа напред", сподели Ноле.