Тази вечер в Кейптаун ще бъде подобрен рекордът за най-посетен тенис мач в историята.

Около 50 000 души ще присъстват на шоуто между Роджър Федерер и Рафаел Надал, което е с благотворителна цел.

Цялата организация е на фондацията на Маестрото, който в последнтие два дни е натоварен с доста публични изяви в ЮАР - родината на неговата майка.

Най-голям интерес предизвика срещата му със Сия Колиси - капитанът на националния тим по ръгби на ЮАР. През ноември той се превърна в първия чернокож ръгбист, извел страната си до световната титла като капитан, а с това си спечели легендарен статут не само в родината, но и в цяла Африка.

Федерер и Колиси поиграха тенис на импровизирано игрище пред погледите на медиите и събралите се специални гости.

Освен импровизираната игра на тенис, двамата поговориха за спорт, както и за благотворителните инициативи на Федерер в Африка, които са събрали милиони долари за деца из целия свят.

"Каква чест само. Роджър Федерер е истинска спортна икона. Думите и действията му продължават да ме вдъхновяват, както го правеха в началото на кариерата ми", сподели Колиси.

Освен срещата с ръгбиста, Федерер отскочи и до съседна Намибия, за да види как върви програмата на фондацията му за обучение на децата в страната.

На фона на всичките ангажименти, Маестрото намери време и да потренира на специално изградения за мача корто, който е в центъра на футболния стадион в Кейптаун.

Заедно със съперника си в мача Рафаел Надал и партньора си на двойки Бил Гейтс, Федерер посети местен тенис клуб, за да поговори с трениращите там деца.

Двубоят е тази вече от 19 часа, като ще бъде излъчен по MAX Sport 1 в родния ефир.