Григор Димитров няма време за вайкане и самосъжаление след неприятното отпадане във Вашингтон в доиграването на мача срещу Себастиан Корда.

Българинът стартира на първия от двата американски Мастърс турнира още в началото на следващата седмица, който се очертава да е много силен.

Първата ракета на България получи като първи съперник в Монреал представителя на домакините Алексис Галарньо, който е №238-ми в ранглистата на ATP и няма почти никакъв опит на високо ниво.

23-годишният тенисист има три участия в квалификации на турнири от ATP тура, играе основно Чалънджъри. Той получава уайлд кард от организаторите и жребият му отреди среща със световния №19 - Димитров.

Нататък обаче в схемата, ако приемем, че този съперник няма шанс срещу българина, за Гришо не става никак лесно. Във втория кръг го чака Алекс де Минор (Австралия) или Денис Шаповалов (Канада) - 21-ви и 22-ри в ранглистата и в добра форма.

При нов успех, третият кръг го сблъсква с някой измежду световния №1 Даниил Медведев, Ник Кирьос или Себастиан Баес. Австралиецът и аржентинецът се срещат на старта за правото да играят с руснака във втората фаза.

В тази половина на схемата евентуален четвъртфинал (ако преодолее тези препятствия преди това) за Гришо може да бъде срещу Хуберт Хуркач, Стан Вавринка, Давид Гофен или Диего Шварцман.

Най-доброто постижение на българина в канадския Мастърс (той се играе през година в Торонто и Монреал) е полуфинал през 2014-а.

В последните две години участието му приключва в първия кръг.