Григор Димитров започна "Ролан Гарос" с две експресни победи с по 3:0 сета, които му осигуриха място в третия кръг. Вчера той се справи със словака Андрей Мартин, а доброто настроение от победата се пренесе и на пресконференцията след мача.

Гришо бе доста словоохотлив, а това накара един от журналистите да му зададе любопитен и личен въпрос, свързан с бившата му приятелка Мария Шарапова. Руската звезда се оттегли от тениса, а след върпоса към Димитров дали все още поддържа контакт с нея, последва доста смях.

Българинът дори се пошегува и отговори: "Още може да завиждате".

След това обаче той отговори сериозно на върпоса, като сподели:

"Тя е добре, винаги сме поддържали добра приятелска връзка. Надявам се, че я следвате в Инстаграм. може би тогава ще знаете какво прави. Не се тревожа за нея. Мисля, че тя е на добро място, на добър етап от живота си.

Тя е такъв тип човек, който може да направи трудно решение и такъв преход", каза Димитров във връзка с отказването от тениса на Шарапова. "Искаше ми се да мога да ви споделя повече".

Гришо се готви за мача си от третия кръг на турнира, който е утре, а негов съперник там ще бъде испанецът Роберто Карбеас Баеня.