Григор Димитров се завърна на корта за първи път, след като даде положителен тест за коронавирус.

Родната звезда загуби с 0:4 части мача си срещу Ришар Гаске от демонстративният турнир "Ultimate Tennis Showdown 2", организиран от Патрик Муратоглу.

Двубоят се проведе в доста различен формат от нормалните мачове, като двамата играха четири части, в които победител бе тенисистът, успял да направи повече точки в рамките на 10 минути.

Франзуцинът бе победител и в четирите части, като го стори с резултати от 15:10, 13:10, 14:11 и 10:18.

По време на паузите двамата играчи получаваха шансове да разговарят с коментаторите, като Гришо призна, че няма как да е в оптимална форма след прекараната карантина.

Той също така сподели, че е загубил килограми и определено не се чувства в оптимална кондиция.

Все пак българинът впечатли с няколко от запазените си фамозни отигравания, но далеч по-активен и агресивен на корта бе Гаске.

Първата четвърт започна ударно за Гаске, който много бързо поведе с 4:0. След това обаче Димитров се активизира и успя да обърне резултата при 7:6, но за съжаление Гаске се събуди и реализира 5 последователни точки, довеждайки резултата до 11-7. Французинът не изпусна преднината и затвори първата част при 15:10.

Втората част започна доста по-равностойно, но силна серия на Гаске му позволи да натрупа аванс около петата минута. Той поведе с 9:5, но Гришо отново показа пробуждане, за да намали до 10:11 в полза на французина. В решителните моменти в края на частта обаче Гаске бе по-свеж и концентриран, което отново му донесе победата.

Третата част се разви идентично с втората. Равностойно начало, след което Гаске натрупа аванс, а макар Гришо да успя да премине границата от 10 точки, това не стигна за спечелване на частта.

Макар мачът вече да бе решен, двамата изиграха и четвъртата част, като в нея Гаске тотално затвърди превъзходството си. Той отново доминираше и надви видимо умореният Григор със 18:10.

Утре Григор Димитров излиза във втория си мач от турнира, като негов съперник ще бъде испанецът Фелисиано Лопес.