Григор Димитров отново използва микрофона на корта след своя победа, за да благодари на многобройната българска публика.

Хасковлията беше очарован от присъствието на феновете при победата му с 3:1 сета над Хуан Игнасио Лондеро на старта на Australian Open. Похвали се, че навсякъде където играе, вижда български флагове и това го кара да се чувства като у дома си.

"Опитвах се да постигна ритъма си дълго време. Първият сет беше доста труден, направих много непредизвикани грешки, но след това успях да намеря играта си. Радвам се, че отново съм тук и виждам толкова много български фенове. Искам да ви кажа едно голямо "благодаря".

Запитан защо това е най-добрия му турнир от Шлема статистически, Димитров отговори така: "Честно казано не съм мислил за това. Винаги е хубаво да започнеш успешно годината, когато още си свеж. Винаги съм идвал с удоволствие в Австралия. Имам повече време да се подготвя.

За ATP Cup: "Обичам такива мачове и обичам да играя за страната си. Да бъда капитан бе нещо ново за мен и ми костваше доста енергия, но го направих за страната си и за момчетата. Всички тези неща направиха турнира страхотен. Надявам се, че съм направил нещо за отбора.

За сънародниците по трибуните: През изминалите години където и да отида да играя, навсякъде виждам българските флагове. Това ме кара да се чувствам почти като у дома си, въпреки че съм толкова далеч.