Ник Кирьос директно зачеркна Роджър Федерер от дискусията за най-великия играч на всички времена в тениса.

Австралийският играч не е особено силен в това да е дипломатичен по всяка тема, а в случая говорим да един от хората, с които е в открит конфликт от години. Кирьос имаше своите противоречия и с Федерер, и с Надал, и с Джокович през различни периоди от своята кариера, белязана от неоспоримия му талант, някои велики победи и немалко скандали.

"Роджър? Той е вън от играта, приключен е - каза Ник в подкаста "Без граници", на който става все по-чест гост. - Няма място в този разговор за това кой е най-големият за всички времена.

Там останаха двама - Рафа и Новак. Федерер е с негативен баланс и срещу двамата, а дори и да се завърне, не виждам как това ще се промени. Рафа може да вземе тази титла, за най-велик на всички времена (GOAT, както стана моредно да се казва в английския език). Ако Надал спечели в Париж "Ролан Гарос" и резултатът стане 22 за него и по 20 за другите - няма съмнение.

Разбира се, още до края на годината Джокович може да спечели "Уимбълдън" и в Ню Йорк и да изравни нещата. Но при него има толкова много въпроси за това къде ще може да играе и така нататък."

Кирьос коментира възторжено и финала в Мелбърн, като призна, че рядко мач, в който той не играе, го е държал в такава еуфория и го е гледал с удоволствие.

"Ако харесваш тениса - това е мачът - каза Ник за сблъсъка на Надал и Даниил Медведев, който испанецът обърна от 0:2 до 3:2 сета. - Гледах първия сет и си мислех, че няма как Рафа да се върне в играта, няма шанс. Не и на тази настилка срещу Медведев.

Как успя да го направи, просто нямам идея. Това е един от великите обрати в историята."