Григор Димитров поздрави всички в родния си Хасково по случай идващите коледни празници с видео, публикувано в официалния Youtube канал на Общината.

"Скъпи приятели, искам да ви пожелая весели и щастливи празници. Бъдете здрави и смели в мечтите си. Вярвайте, че има надежда във всяка кауза. Много топлина и любов на всички и светла Коледа", заяви първата ни ракета в краткото видео.

Името на Григор Димитров не фигурира в списъците с участници за първите турнири през сезон 2021. Този път новият сезон няма да започне в Австралия, каквато бе традицията, а стартира с турнири в Анталия (Турция) и Делрей Бийч (САЩ) на 4 януари.

На този етап други турнири през януари не се предвиждат, като АТР тура ще се пренесе в Австралия през февруари. Разбира се, всички тенисисти трябва да пристигнат в страната в средата на януари, за да изкарат задължителната си карантина.

Именно към австралийските турнири е насочена подготовката на Григор, който вече е заявил желанието си България да участва на АТР Cup, започващ на 1 февруари. Проблемът е, че заради промяната на формата през този сезон, страната ни е сред резервите и на този етап изглежда много малко вероятно да попадне сред 12-те участника.

В такъв случай ще е доста вероятно да видим Григор в някой измежду турнирите в Мелбърн и Аделаида, които също започват на 1 февруари. Това ще е генералната му репетиция за Откритото първенство на Австралия, което стартира на 8 февруари.

Не е изключено първата ни ракета да се включи направо за Australian Open, но това ще означава, че той стартира турнир от Шлема, след като не е играл тенис в продължение на три месеца.