Световният №4 в мъжкия тенис Стефанос Циципас е под въпрос за участие на Откритото първенство на Австралия. Турнирът от Големия шлем започва на 17 януари, а гръцкият ас е с травма в лакътя, която се е усложнила по време на тренировките му в Сидни, където Стефанос е с тима на страната си за отборната надпревара ATP Cup.

В събота Циципас изгледа с кисела физиономия загубата на своите от Полша, след като отпадна часове преди мача от пряката си среща с Хуберт Хуркач, която се очакваше с голям интерес. Съотборниците му Михаил Перволаракис (№399 в света) и Аристотелис Танос (извън топ 1000) нямаха никакъв шанс и Гърция стартира с поражение. Но не това е големият проблем на звездата на отбора.

Той се върна за мача на двойките, като дори го спечели, редом до Перволаракис, но отново е почувствал болки. Бе очевидно, че пазеше лакътя и не форсираше ударите си. "Не съм на сто процента и това е проблем", каза самият играч след срещата на дуетите.

Новините днес са, че Циципас ще опита отново в понеделник, когато Гърция среща Аржентина във втория си двубой. Но ще се появи на сингъл само, ако няма абсолютно никакъв риск контузията да се усложни.

Вероятно световният №4 ще играе в Мелбърн, независимо от състоянието на ръката. Той ще стартира на турнира от Шлема, но въпросът е - в каква точно форма ще е и дали е конкурентен при такава травма на толкова деликатно за тенисист място.