Сърбия е първият победител в най-новия тенис турнир - ATP Cup. Някои от вас можеше да пропуснат този успех, ако един от най-добрите тенисисти в света - самият Новак Джокович, не беше поздравил... България.

В съблекалнята на сръбския тим гърмеше българска песен, а победителите не пропуснаха да отправят поздрав към всички зрители на лайф видеото на Ноле у нас.При това с "Луда по тебе". Много вероятно е в главите ви вече да звучи мелодията на поп-фолк песента, с която българската певица и жури в "Гласът на България" - Камелия, стана популярна в средата на 90-те години на ХХ век.

Въпреки че у нас я припяваме от 1996 г. насам, в Сърбия тя "запали" дискотеките през 2018 година, припомня bTV. Тогава в кината в бившата югославска република излезе филмът "Южен вятър".

В една от първите сцени звучи именно песента "Луда по тебе". Изпълнява я друга етническа българка, родена в сръбския Димитровград - Габриела Пейчев.

Мелодията бързо завладя сърбите, а "любимката на Цеца Величкович", както наричат Габи в западната ни съседка, снима и клип на песента. В новогодишната нощ на 2018 срещу 2019 г. "Луда по тебе" беше едно от най-често срещаните музикални изпълнения. От там вероятно я е чул и Джокович.

Парадоксът е, че в Сърбия вече си имат "Луда по тебе", при това преди да я запее Камелия у нас. Песента е на една от най-големите звезди на бивша Югославия - Лепа Брена.

"Luda za tobom" дава име на 13-ия албум на босненката, издаден в началото на 1996 г., а клипът към мелодията е истински хит.

Още по-парадоксално е, че в Гърция пеят песента от 1995 г. Същата мелодия служи за основа на "Astatos" - песен на Пасхалис Терзис.

От къде започва историята на мелодията е трудно да се каже, но едно е ясно - границите на Балканите често са само фиктивни, ако говорим за доброто прекарване и веселието след победа!