Анди Мъри е шампион на големия турнир в Мадрид, който всъщност се проведе... от домовете на всички 32-ма участници.

Виртуалната тенис надпревара между асове от мъжката и женската игра бе следена от стотици хиляди фенове по света онлайн, а шампионите са Мъри и Кики Бертенс. Турнирът мина на конзолата PlayStation 4.

По пътя към титлата Анди победи Рафаел Надал в груповата фаза, след това куриозно и Диего Шварцман, който имаше "проблеми с интернета" и не успя да играе, а на финала бе надвит Давид Гофен, въпреки че белгиецът имаше три мачбола.

Мъри печели най-голямата сума от общия награден фонд, който е 150 000 евро.

Британецът веднага обяви, че половината дарява на Националната здравна служба в страната си, а останалите пари отиват за фонда за подпомагане на тенисистите извън елитните 200 в ранглистите.

Инициатива, подета от Новак Джокович за тези играчи, които не успяват да печелят големи пари от наградни фондове и са в най-затруднено положение в момента.

При жените първа стана Кики Бертенес - иронично, защото именно тя трябваше да защитава титлата си на червено в Мадрид на турнира, който трябваше да започне от понеделник.

Истинска надпревара с ракети на корта обаче няма да има, както и никакви други турнири до юли в тениса със състезателен характер. Бертенс спечели полуфинал срещу Каролине Вознячки, за да бие за титлата Фиона Феро от Франция.