Австралийската тенис звезда Ник Кирьос е поредният тенисист, който разкри, че е станал веган.

Ексцентрикът не яде месо и всякакви животински продукти, тъй като не е фен на насилието срещу животни. Наскоро той коментира, че не "адмирира яденето на животни".

"От известно време се вълнувам за състоянието на животните. Не ям месо и животински продукти. Не са подходящи за здравето ми и не адмирирам яденето на животни. Преди години опитах веган диета и заради пътуванията не успях да я осъществя. От известно време обаче успях да я приложа и вече съм веган. Гледайки кадри как животните страдат допълнително ме мотивира за тази диета. Когато гледам тези ужасни снимки, не мога да ям месо.

Ако пожарите в Австралия продължат по този начин, можем само да си представим колко милиони животни ще изгубим, като остават още два месеца лято. С опожарените им домове, тези животни няма къде да отидат. Наскоро видях снимка на коала, която е обградена от пламъци, напълно безпомощна. Най-тъжното е, че много видове животни са застрашени в тази трагедия", заяви австралиецът, който подхвана благотворителни кампании за събиране на средства.

Други известни спортисти, които спазват веган диети, са Новак Джокович, Серина Уилямс, Люис Хамилтън, Нейт Диас, Нийл Робъртсън, Фабиан Делф и още.