Една от култовите и вече традиционни "Анти-спортни" награди за годината е на път да иде при неподражаемия темерут Беноа Пер.

Той продължава да е сред класиците в тениса - първо непредвидим като резултат с неоспоримия му талант, но и пълната енигма около мотивацията му, а после и като поведение.

Пер, редом с хора като Ник Кирьос и Бърнард Томич, през годините са обвинявани в какво ли не. Не се натягат и просто подаряват мачове на съперниците, държат се като хулигани на корта, ръсят глупости в медийните си изяви и т.н. Общото? И на тримата не им пука особено за общественото мнение.

Та британският в. "Гардиън" пак обяви своите номинации и наградени за "Анти-спортните" призове за 2021-ва. И Пер е на първа линия.

"Откъде да започнем с този... - пише в аргументацията си изданието. - По едно време тази година статистиките му бяха 4 победи и 32 загуби за 36-те последни мача. При неговите възможности, това направо е лудост.

Но, да го оставим настрана. Тъй като ранкингът бе замразен, той си падаше без никакви притеснения навсякъде. И каза в едно интервю пред "Екип": Отивам, настанявам се, взимам си парите и се прибирам. В друго нарече организаторите на Откритото първенство на Австралия "несериозни и смешни", а самия турнир - "ла**о".

Запитан защо е отпаднал от един турнир в Аржентина, подхвърли - "за да не губя времето на всички". Но точно там направи и най-големия си гаф. Изплю се на корта пред съдията и го наруга. Френската федерация го спря от Олимпиадата за това, което бе справедливо и достойно решение. Това е номинация №1, несъмнено. Беноа определено е идиот."

Друг номиниран е играчът по снукър Шон Мърфи, който се ядоса на отпадането си от непрофесионален съперник на Британския шампионат и призова аматьори да не бъдат допускани до турнира.

"На такива момчета не им е мястото тук", гневеше се Мърфи.

А близо стогодишната традиция на точно тази надпревара е именно такава - да се дава шанс на всеки в играта с щеката.