Тазгодишният "Ролан Гарос" не мина без драматични моменти и в третия ден на турнира.

Като един от най-интересните мачове от втория кръг се получи сблъсъка между Кики Бертенс и Сара Ерани. Той беше спечелен от нидерландката със 7:6 (5), 3:6, 9:7 след битка, която продължи 3 часа и 11 минути.

Двубоят, който иначе бе много драматичен в тенис отношение, няма да се запомни с играта на световните №8 и №150, а със споровете помежду им, които ескалираха след края на мача.

Ерани, която е бивша финалистка в Париж, имаше проблеми със сервиса още от първия сет и не можеше да си подхвърля топката. Повтаряше недовършените изпълнения няколко пъти, а освен това прилагаше сервис отдолу, който се счита за неуважителен.

"През миналите няколко години имах много проблеми със сервиса. Опитах се да се противопоставя с оръжията, които имам. Има дни, в които състоянието на ръката ми е много зле и е трудно да играя", заяви италианката след мача.

От другата страна на мрежата Бертенс имаше проблеми с крампи, но нейната съперничка ги сметна за симулация. На няколко пъти й се подигра, дори и след мача, когато Бертенс се свлече на земята и заплака от болка.

Ерани не поздрави съперничката си с вече установеното докосване на ракети, а вместо това напусна ядосана корта и отправи псувни на родния си език. В същото време Бертенс беше откарана от корта на инвалидна количка и в плач.

Embed from Getty Images

"Не отправих тези изрази към нея, а към себе си, защото бях ядосана. Вече не бях на корта и мога да казвам каквото си искам. Тя изигра страхотен мач, но не харесвам такива ситуации. В продължение на час се прави на контузена, а след това тича. Това не ми харесва. Излезе от корта на инвалидна количка, а сега си върви перфектно в ресторанта. Прощавайте, но това не ми се нрави", разгневи се Ерани в минутите след мача.

След споровете и драмата Бертенс ще трябва да се възстановява за следващия си мач (ако наистина има болки), който е с Катерина Синякова от Чехия.

В другите мачове:

Аманда Анисимова (САЩ) - Бернарда Пера (САЩ) 6:2, 6:0

Южени Бушар (Канада) - Дария Гаврилова (Австралия) 5:7, 6:4, 6:3

Катерина Синякова (Чехия) - Анастасия Павлюченкова (Русия) 6:3, 6:4

Мария Сакари (Гърция) - Камила Ракимова (Русия) 7:6, 6:2

Елиз Мертенс (Белгия) - Кая КАнепи (естония) 6:4, 7:5