Два нови положителни теста за коронавирус са регистрирани сред карантинираните тенисисти преди Откритото първенство на Австралия, съобщиха здравните власти в щата Виктория чрез ежедневния си бюлетин.

Така броят на заразените хора, свързани с турнира е общо 10. Четирима от тях са участници, чиито имена не се споменават, останалите са от придружаващия персонал - треньори, доктори, масажисти и т.н.

Всичките положителни тестове са на хора, пътували в един от самолетите, в които бяха регистрирани първите заразени в турнира. Заразени са 10 от общо 72-ата поставени под пълна изолация. Свързаните с турнира лица, които пристигнаха в Австралия в последната седмица са общо 1200.

За вчерашните двама играчи се твърдеше, че са жена между 20 и 30 години, както и мъж над 30-годишна възраст. Подробности около днешните двама заразени играчи няма, като едва ли организаторите ще съобщят имената им.

Това само увеличава проблемите и притесненията около започващия на 8 февруари Australian Open. Освен страх от масова зараза сред участниците, организаторите понасят множество критики от самите тенисисти заради условията, при които са принудени да се изолират.

Лоша храна, мръсни стаи, както и мишки са част от проблемите. И докато повечето играчи все пак успяват да излязат за няколкочасова тренировка, десетки са принудени 14 дни да не напускат стаите си, което вече доведе до първите проблеми на психическа основа.

За тях сподели украинката Марта Костюк, която получава непрестанни паник атаки, а дните й в Мелбърн преминават в плач.