Роджър Федерер и Александър Зверев изнесоха поредното си шоу от турнето с демонстративни мачове в Южна и Централна Америка. И написаха история в играта.

Двамата асове на тениса играха в арената за борба с бикове Plaza de Toros в Мексико Сити. Резултатът е последното, което е важно, но все пак - 3:6, 6:4, 6:2 за Маестрото срещу по-младия, но вече доста сериозен фактор в мъжката игра от Германия.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СТРАХОТНОТО ШОУ В МЕКСИКО>>>

Снимка: БТА/AP

Далеч по-значимо бе, че огромната овална арена бе пълна с 42 517 зрители, които около два часа по-рано започнаха да се стичат на трибуните.

Този път те не гледаха корида, а двама от най-силните "тореадори" с ракети за тенис в ръце.

Embed from Getty Images

Това е и нов световен рекорд за брой зрители на мач в тениса.

Досегашното най-добро постижение бе на мача Серина Уилямс - Ким Клайстерс, отново демонстративен. Той бе в Брюксел през 2010 г., като 35 681 зрители го гледаха на стадион "Крал Бодуин", а съдия на стола бе великата Мартина Навратилова.

Турнето на Федерер и Зверев се оказва огромен успех като маркетинг и интерес, след като залите и стадионите се пълнят, а всякакви артикули с ликовете на двамата се продават край тях.

Преди да излязат на арената за кориди в Мексико, Федерер и Зверев играха в Сантяго (Чили) и Буенос Айрес (Аржентина).

Планираната среща в Богота (Колумбия) пропадна от съображения за сигурност на местната полиция. Протести в града отмениха мача, който бе разпродаден като публика с над 20 000 билета.

Embed from Getty Images

И все пак, най-доброто предстои и през февруари Федерер ще счупи отново световния рекорд за публика на мач по тенис. И то - отново с над 10 хиляди зрители повече, добавени към постижението от тази нощ.

Тогава ще играе срещу Рафаел Надал в Кейптаун, Южна Африка, а всички 55 000 билета за местния футболен стадион са отдавна разграбени.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СТРАХОТНОТО ШОУ В МЕКСИКО>>>

Снимка: АР/БТА

Embed from Getty Images