Шоу програмата на Ник Кирьос и Танаси Кокинакис в Австралия продължава с пълна сила.

Двете луди глави на местния тенис, които непрестанно се забъркват в скандали и идиотски ситуации през цялата си кариера, накараха цялата страна да тръпне за мачовете им, а преди тях да се извиват дълги опашки за билети.

Кирьос и Кокинакис взеха решението да се включат на шега на Australian Open за двойки, най-вече с цел да натрупат мач или два с цел подобряване на своята форма.

Седмица по-късно обаче те са на полуфинал в надпреварата, заедно с някои от класическите двойки, които са специализирали само играта на тендеми в тениса.

При това двамата го правят със стил, защото когато те са на корта, просто няма как да е скучно.

Самият факт, че тези двамата играят без напрежение прави шоуто на корта още по-сериозно, заради което феновете изпълват корта, нещо необичайно за турнира на двойки.

Повечето разигравания са като от демонстративен мач, а Кирьос и Кокинакис, които са приятели от детските си години, просто обръщат всичко на игра, което кара феновете да ги обожават още повече.

Снимка: Getty images

В хода на надпреварата те победиха първите поставени в схемата - олимпийските шампиони Мате Павич и Никола Мектич от Хърватия. Австралийците дори разкриха, че след края на мача треньорите на хърватите са нахлули в съблекалнята и са поискали физическа саморазправа, изнервени от поведението на Кирьос и Кокинакис на терена.

Днес шоути им продължи и на четвъртфиналите, когато двамата победиха със 7:5, 3:6, 6:3 шестите поставени - Тим Пюц от Германия и Майкъл Винъс от Нова Зеландия.

Това означава, че шоуто на Кирьос и Кокинакис ще продължи поне за още един мач, когато в полуфиналите те се изправят срещу испанеца Марсел Гранолес и аржентинеца Хорасио Себалос.

Снимка: Getty images